• RSS Feed

Last modified on 1/4/2021 12:32 PM by User.

Tampuuri-käyttöohjeet

Huom käyttöohjeita päivitetään Eteiseen, nämä käyttöohjeet ei enää päivity tänne sivustolle. Ohjeet siirretään 2021 alkuvuoden aikana kokonaan Eteiseen.

 

Tervetuloa Tampuurin käyttöohjeiden pariin. Täältä löydät käyttöohjeet esimerkiksi Tampuurin eri toimintoihin, tablet- ja mobiilisovelluksiin sekä selaimen asetuksiin. Ohjeita päivitetään jatkuvasti. Jos vastausta johonkin kysymykseen ei löydy tai tietystä toiminnosta ei ole vielä saatavilla käyttöohjeita, tulee olla yhteydessä oman yrityksenne Tampuuri-pääkäyttäjään. Pääkäyttäjät hallinnoivat ja ylläpitävät käyttöoikeuksia ja -tunnuksia sekä toimivat oman yrityksensä Tampuuri-tukena.

Tukipalvelumme palvelee pääkäyttäjiä Eteisen, sähköpostin ja puhelimen välityksellä Tampuurin käyttöön liityvissä kysymyksissä.

Puhelinajat: Maanantai - perjantai klo 9-15Wikin käyttö

On monta tapaa löytää haluttu artikkeli. Ensisijaisesti sivustolla navigointi tapahtuu vasemmalta löytyvän sivupalkin toimintoja käyttäen. Ylimmäisenä lukee avoimen artikkelin nimi ja sen sijainti wikissä. Linkkejä painamalla pääsee takaisin aiempiin artikkeleihin.

Esimerkiksi: Tampuuri-käyttöohjeet » Asiakaspalvelu » Raportointi » Reskontran raportit » 04 - Maksut

Artikkelilinkkien alta löytyy hakutoiminto, jolla voidaan etsiä artikkeleita wikistä. Hakusanana voidaan käyttää artikkelin otsikosta löytyviä sanoja, esimerkiksi hakusana kohderekisteri listaa kaikki artikkelit, joiden otsikosta löytyy sana kohderekisteri. Jotkin artikkeleista on merkattu tageilla, joiden perusteella voidaan myös suorittaa haku. Esimerkiksi kaikki ohjevideon sisältävät artikkelit on merkattu tagilla video. Käyttämällä siis hakusanaa video löytyy hakutuloksista lista kaikista ohjevideon sisältävistä artikkeleista.

Hakupalkin alta löytyy linkkejä muihin toimintoihin, joilla artikkeleita voidaan selata. Title Index listaa kaikki wikin artikkelit aakkosjärjestyksessä, Recently Changed kertoo mitä artikkeleita on viimeksi muokattu ja Page Hierarchy listaa kaikki artikkelit puumuotoisena. Incomplete-toiminnolle ei tässä wikissä ole käyttöä. Tags-sivulta löytyy kaikki artikkeleissa käytetyt tagit ja niiden kappalemäärät.

Hierarchy-lista on ehkä kätevin tapa liikkua toisiaan lähellä olevien artikkelien välillä. Sivupalkin voi halutessaan piilottaa klikkaamalla oikeassa reunassa näkyvää nuolikuvaketta.

Artikkelin rakenne

Lähes kaikki artikkelit ovat rakenteeltaan samankaltaisia. Artikkelit on usein jaettu väliotsikoihin ja pitkistä artikkeleista löytyy selaamisen helpottamiseksi myös sisällysluettelo. Esimerkki sisällysluettelosta löytyy tämän artikkelin alusta. Kaikkein pisimmät artikkelikokonaisuudet on jaettu usealle sivulle esimerkiksi eri vaiheiden tai toimintojen mukaan. Lukemisen helpottamiseksi suluissa olevat tekstit on merkattu harmaalla värillä (tähän tyyliin). Toimintojen, painikkeiden, välilehtien yms. nimet on merkitty kursiivilla.

Lähes jokainen artikkeli sisältää kuvia, jotka liittyvät tekstiin. Kuvat ovat yleensä kuvakaappauksia Tampuurista ja niissä näytetään miten tekstissä selostetut asiat tehdään. Kuviin saattaa liittyä myös kuvateksti, jonka saa näkyviin viemällä kursorin kuvan päälle. Jos kuvasta on yllä olevan esimerkin tapaan vaikea saada selvää, voi sen avata täysikokoisena klikkaamalla kuvan päällä oikealla hiiren painikkeella ja valitsemalla Näytä kuva (engl. View Picture, saattaa vaihdella selaimittain).

Koska käyttäjillä saattaa olla käytössään ohjelmistoista kuten Word tai Excel joko englanninkielinen tai suomenkielinen versio, on niihin liittyvissä ohjeissa merkattu sulkuihin englanninkielinen nimi. Tämänkin huomaa yllä olevasta esimerkkikuvasta.

Ohjevideot

Useat ohjeartikkelit sisältävät yhden tai useamman videon. Linkki videoon löytyy aina artikkelin alusta ja sitä klikkaamalla pääsee katselemaan videota YouTubeen. Kaikki videot löytyvät Tampuurin YouTube-kanavalta.

Sisällysluettelo

Alla Tampuurin ohjewikin sisällysluettelon pääkohdat ja niiden ensimmäiset alakohdat. Koko lista löytyy Page Hierarchy -sivulta. Muistathan, että artikkeleiden välillä voi liikkua myös käyttämällä vasemman sivupalkin luetteloa ja ylhäältä löytyviä linkkejä.