Kulutusseuranta»Kulutuslukemien syöttö
  • RSS Feed

Last modified on 6/29/2017 3:41 PM by User.

Kulutuslukemien syöttö

Kulutusseuranta-välilehden avaaminen

Kulutusseuranta aukeaa klikkaamalla Kulutusseuranta -välilehteä. Ikkunassa on näkyvissä
kulutusseurantaan liittyvä rakenne käyttöoikeuksien mukaisesti.

Mittarien sekä kulutuslajien yleisten tietojen katselu ja selaaminen

Lukemien syöttöön ja hallintaan päästään klikkaamalla vasemman palkin Mittarit -linkkiä. Klikkaamalla kohderekisterin puussa kohteen edessä olevaa + -merkkiä, saadaan kohteen alakohdat auki. Kiinteistön mittarit ovat yleensä suoraan kiinteistötason alla, joten klikkaamalla suoraan kiinteistön päältä saadaan auki kiinteistön lukemien syöttökentät.

Lukemien syöttö

Lukemien syöttö -välilehdellä päästään syöttämään kaikkiin kohteen mittareihin samalla kertaa lukemat. Alkuvaiheessa syötetään normaalisti alkulukemat ja painetaan Tallenna -nappia, jolloin mittarien tiedot tallentuvat tietokantaan. Päivämäärät voidaan syöttää joko käsin muotoon pp.kk.vvvv tai valita päivämäärä kalenterista. On muistettava syöttää aina lukema tai kulutus luentapäivän mukaan, oli se mikä tahansa! Tyyppikenttään on automaattisesti valittuna aloitettaessa lukemien syöttöä Alkulukema -tyyppi. Kun seuraavan kerran syötetään lukemia, on oletuksena Peruslukema.

Kun lukemat on laskettu ja tallennettu, tulee näkyville kuvassa näkyvä raportti. Lukemien syöttöä voidaan jatkaa klikkaamalla Lisää uusia -nappia tai voidaan siirtyä seuraavaan kiinteistöön.

Video: Kulutuslukemien syöttö