Etusivu»Asukashallinta
 • RSS Feed

Last modified on 4/3/2019 1:47 PM by User.

Asukashallinta

Asukashallinta

Asukkaiden (talonkirjojen) hallinta tapahtuu Tampuurin asukashallintaosiossa. Asukashallintaan päästään klikkaamalla järjestelmän vasemmassa reunassa olevaa Asukashallinta-linkkiä.

Asukashallinnassa ylläpidetään asuntojen asukastietoja, kuka asuu missäkin huoneistossa. Asukashallinnan tiedot syntyvät asiakaspalvelun sopimuksien kautta tai ne voidaan ylläpitää käsin asukashallinnassa. Asiakaspalvelun kautta asunnoille tulee yleensä tieto vain sopimuksen tehneistä asukkaista, jolloin muut asukkaat pitää syöttää asukashallinnan kautta huoneistolle.

Asukashallinnassa tulee ensin valita kohde, jonka asukastietoja selataan tai muokataan. Kohteen valitseminen voidaan tehdä joko hakuvälilehden kohdehaun kautta tai asukahallintavalikon kohdepuusta. Kummallakin tavalla päästään samaan lopputulokseen. Kohdevalinnan jälkeen oikealle avautuu kohteen huoneistolista, huoneiston asukkaiden lukumäärä sekä asukkaiden kokonaislukumäärä.

Yksittäisen huoneiston asukastietoja pääsee selaamaan huoneiston nimen edessä olevaa muokkausnappia painamalla.

Viestinnästä löytyy ohjeet täältä.

Asukasraportti

Asukasraportti avautuu Asukasraportti-linkkiä painamalla. Asukasraportissa näkyy kaikki huoneistoissa asuvat henkilöt tai yritykset. Asukastiedot raporttiin noudetaan asukashallinnasta, jota taas päivitetään asiakashallinnan sopimuksien kautta. Huoltoyhtiö voi päivittää tietoja suoraan asukashallintaan.

Huoneiston asukaslistauksessa näkyy tällä hetkellä voimassa olevat asukkaat. Listauksessa näkyvät myös ne asukkaat, joilla on jo määrätty poismuuttopäivämäärä. Asukashistoriaa ei aktiivisessa listauksessa näytetä vaan se löytyy Asukashistoria-napin takaa.

Asukkaan tietoja voidaan muokata asukkaan nimeä klikkaamalla ja uudessa ikkunassa tietoja muuttamalla. Muutosten teon jälkeen tulee painaa Tallenna-nappia. Asukashallintaan pääsee takaisin Sulje-nappia painamalla.

Painikkeet

Viestintä Oikoreitti viestintätyökaluun
Sisäänmuutto henkilöt tai yritykset lisätään asukkaita huoneistolle
Poismuutto kirjataan asukas poismuuttaneeksi
Talonkirjaote raportti talonkirjasta
Asukashistoria lista entisistä asukkaista
Tulosta sivun tulostus

Sisäänmuutto

Uutta asukasta lisättäessä valittuun huoneistoon tulee ensin syöttää päivä, jolloin uusi asukas muuttaa asuntoon. Tämän jälkeen syötetään tiedot ja painetaan kentän perässä olevaa suurennuslasikuvaketta. Kuvaketta painamalla tarkistetaan onko asukas jo Tampuurin henkilörekisterissä, ettei samaan osapuolta lisätä useaan kertaan järjestelmään. Järjestelmä tarkastaa automaattisesti, että voiko asukkaan muuttaa tähän asuntoon sisään. Jos asukasta ei voida muuttaa asuntoon asumaan, asuu hän jo jossakin toisessa asunnossa.

Mikäli asukas löytyy jo henkilörekisteristä ja se valitaan, päivittyy riville osapuolen tiedot. Mikäli näitä tietoja tässä vaiheessa muutetaan, päivittyvät nuo tiedot myös kyseisen henkilön henkilökortille.
Tietoturvasyistä henkilötunnuksen loppuosa voidaan piilottaa käyttäjältä 'Asukashallinta - Henkilötunnuksen loppuosa' -nimisellä oikeudella. Eli kun tuota oikeutta ei käyttäjän käyttöoikeusroolilla ole, ei käyttäjän ole mahdollista syöttää uudelle asukkaalle henkilötunnusta eikä henkilötunnus näy sisäänmuuton asukkaiden listalla tai asukkaiden haussa.

Aina kun yksi rivi on täytetty, niin uuden täyttörivin saa klikkaamalla "Lisää tyhjä rivi" kuvaketta

Kanssamuuttajien kohdalla tiedot tulee käyttää samalla tavalla kuin sopimusosapuolen kohdalla. Myös kanssamuuttajien tiedot tulee tarkastaa. Tällä vältytään siltä, että sama asukas tulee rekisteriin useaan otteeseen.

Nykyiset asukkaat -kohdassa on tieto asunnossa jo tällä hetkellä asuvista henkilöistä. Sisäänmuutto päätetään lopuksi painamalla tallentamalla, jonka yhteydessä vielä tarkistetaan asukkaiden tiedot ja ilmoitetaan mahdollisista puutteista tietokentissä.

Poismuutto

Asukkaiden poismuutossa merkitään asukkaalle poismuuttopäivämäärä sekä tiedot uudesta osoitteesta. Mikäli uusi osoite - kenttä jätetään tyhjäksi, tyhjennetään osoite henkilökortilta.
Asukkaat-kohdassa tulee olla valittuna poismuuttavat asukkaat ennen tietojen tallentamista.
Massapäivitys-kohdassa voidaan kaikille poismuuttajille syöttää yhteiset tiedot, jolloin ne kopioituvat Asukkaat-kohtaan.

Asukashistoria

Asukashistoriassa on valitun huoneiston vanhat asukkaat. Asukashistoriasta ei asukkaita voi palauttaa takaisin asukkaiksi vaan toiminto on tarkoitettu vain selausta varten. Ulosmuuttopvm-sarakkeessa näkyy tieto siitä, milloin asukas on muuttanut pois asunnosta. Aktiivisiin asukastietoihin pääsee klikkaamalla Nykyiset asukkaat-kuvaketta.

Talonkirja

Talonkirjaote-raportti käynnistyy kohde/asukasnäytöltä.

Talonkirjaotteeseen tulee tietoja huoneistosta, yhtiöstä ja rakennuksesta. Osoitetietojen lisäksi talonkirjassa on tiedot huoneiston tyypistä sekä pinta-alasta. Yhtiöstä talonkirjassa on tiedot valmistumisvuodesta, lainoitustyypistä, lämmitysjärjestelmästä, vesijohdotuksesta sekä perusparannukista. Talonkirjassa on myös nykyisten asukkaiden tiedot.

 

Tulostetaan talonkirjan tiedot.

Muualla asuvan asukkaan lisääminen

Versiossa T10 mahdollistettu asukkaan lisääminen asuntoon asukkaaksi, vaikka asukas asuisi jo jossakin muussa asunnossa.

Sallitaan henkilön lisääminen asukkaaksi, vaikka henkilö on jo asukkaana muualla.

Asetukset

 • asukashallinta_henkilo_useampaan_huoneistoon
  • True/False
  • Sallitaanko saman henkilön tallennus useaan asuntoon asukahallinnan sisäänmuutto toiminnon kautta

 

Jos asukashallinta_henkilo_useampaan_huoneistoon-asetuksen arvona on true ja jos sisäänmuuton tallennus löytää henkilön toisesta huoneistosta, Henkilö on jo asukkaana jossain muussa huoneistossa -tekstin viereen ilmestyy tallennuksen yhteydessä sisäänmuuton mahdollistava valintalaatikko ja sisäänmuutto mahdollistetaan.

Sisäämuuton muutoksia

Versiossa T9.1 on parannettu asukashallinnan käytettävyyttä:

 • Avaa-linkin teksti on muutettu muotoon Muokkaa.
 • Muokkaa-linkin klikkaus avaa henkilön tiedot muokattaviksi.
 • Vihjelaatikoiden tekstit alkavat nyt isolla alkukirjaimella.
 • Nuoli-ikoni on muutettu oletuksena suurennuslasiksi.
 • Jos muuttajan tiedot ovat puutteelliset, suurennuslasi muuttuu punaiseksi hutomerkiksi.
 • Jos muuttajan tiedot ovat oikein, suurennuslasi muuttuu vihreäksi -merkiksi.

Syötettävät tiedot

 • Muuttajan sukunimi, etunimi sekä syntymäaika tai henkilötunnus ovat pakollisia kenttä.