Kulutusseuranta»Mittareiden tuplakytkentä
  • RSS Feed

Last modified on 6/30/2017 9:05 AM by User.

Mittareiden tuplakytkentä

Tuplakytkentä onnistuu vain Mittarit (v2) -kohdan alla.

Valitaan puusta näkyviin se mittari, joka halutaan tuplakytkeä.

Klikataan mittarin päällä hiiren oikealla painikkeella ja valitaan avautuvasta listasta Valitse tuplakytkentään klikkaamalla hiiren vasemmalla painikkeella.

Siirrytään sen kulutuslajin päälle, johon haluataan liittää tuplakytketty mittari. Klikataan kulutuslajin päällä hiiren oikealla painikkeella ja valitaan vasemmalla painikkeella Liitä tuplakytkentään.

Tuplakytketty mittari tulee näkyviin kulutuslajin mittareiden joukkoon. Ainoa poikkeavuus muihin mittareihin nähden on se, että mittarin perässä on merkintä tk.

Oletusarvona on, että mittarin kulutuksista 100% lisääntyy valitun kiinteistön kulutuksiin. Jos tämä halutaan muuttaa, täytyy valita tuplakytketyn mittarin Perustiedot -välilehti näkyviin ja vaihtaa haluttu % Osuus -kenttään. Lopuksi tallennetaan.

Muutoksen jälkeen, kun puunäkymä on ladattu uudelleen, tulee näkyviin haluttu osuus myös puurakenteeseen.

Osuudella voidaan lisätä tai vähentää kulutuksia eli jos halutaan vähentää alamittarin kulutukset, Osuus -kohtaan laitetaan esim. -100.

Tuplakytkentöjen jälkeen on muistettava laskettaa mittarin vuodet uudelleen Lukemien selaus -välilehden alla olevalla Laske vuodet -työkalulla.

Video: Mittareiden tuplakytkentä