Etusivu»Saunavuorojen hallinta
  • RSS Feed

Last modified on 6/27/2017 2:56 PM by User.

Saunavuorojen hallinta

Video: Saunavuorojen varaus ja varauksen siirto

Video: Saunavuorojen raportointi

Video: Saunavuorojen hallinta

Video: Saunavuorojen asetusmahdollisuudet

Klikkaamalla Etusivun vasemmassa reunassa näkyvissä olevaa Saunavuorojen hallinta -linkkiä pääsee katselemaan, tulostamaan ja muuttelemaan kiinteistöjen saunavuoroja.

Valitsemalla kohderekisterin puusta halutun kiinteistön, pääsee käsittelemään kohteen saunavuoroja.

Uusien saunavuorojen lisääminen

Uusia saunavuoroja lisätään joko suoraan kalenterista tai Uusi varaus -linkistä klikkaamalla.

Kalenterinäkymän varauksen edessä on joko sininen tai keltainen viiva. Sininen tarkoittaa, että varaaja on saman kiinteistön asukas ja keltainen osoittaa, että varaaja on jostain muusta kiinteistöstä.

Jos valitaan Uusi varaus -linkki, aukeaa uusi ikkuna. Uudessa ikkunassa valitaan kohde, johon vuoro lisätään eli sauna tai pukuhuone, vapaana oleva ajankohta ja asukas, joka vuoron varaa. Jos ei ole mahdollista merkitä asukasta varaajaksi, valitaan huoneisto. Valintojen jälkeen pitää muistaa klikata Tallenna ja sulje -painiketta.

Jos valitaan suoraan kalenterista oikeaa ajankohtaa klikkaamalla, aukeaa samanlainen ikkuna, mutta siihen on valittuna jo ajankohta ja kohde valmiiksi.

Vanhan saunavuoron muokkaaminen

Klikkaamalla valmista vuoroa, voi muuttaa siihen haluamansa tiedot ja tallentaa. Kalenterista voi myös suoraan lisätä tai vähentää saunavuoron aikaa laittamalla hiiren osoittimen saunavuoron kalenterinäkymän ylä- tai alareunaan niin, että tulee näkyviin hiiren osoittimen tilalle kaksisuuntainen nuoli, joka osoittaa samanaikaisesti ylös ja alas.

Suoraan kalenterista voi myös siirtää ajankohdan toiselle vapaalle ajankohdalle, ottamalla kiinni hiiren osoittimella saunavuoron kalenterinäkymän vasemmassa laidassa olevasta paksusta pystyviivasta ja raahaamalla se haluttuun ajankohtaan. Kummassakin toimenpiteessä on huomioitava, että onnistuu vain vapaisiin ajankohtiin siirto tai ajan lisääminen. Sekä se, että siirto onnistuu myös saman kiinteistön toisiin saunoihin raahaamalla.

Jos esimerkiksi halutaan siirtää asunnolle osoitettu saunavuoro asukkaalle, valitaan saunavuoro johon muutos tehdään, valitaan Varaaja -kohtaan Asukas -kohdan eteen täppä, jonka jälkeen valitaan haluttu asukas ja klikataan Tallenna ja sulje -painiketta.

>>>>

Saunavuoro voidaan poistaa helpoiten klikkaamalla kalenterissa saunavuoron oikeassa yläreunassa olevaa ruksia, jonka jälkeen vahvistetaan poisto.

Raportit

Saunavuorojen hallinnan yläreunassa olevalla työkalurivillä voi omista käyttöoikeuksista riippuen tehdä erilaisia asioita.

Raportti -kohdasta voidaan aukaista uusi ikkuna, josta voidaan valita kohde ja raportin malli. Jos valitaan Näytä vapaat, ne ajankohdat, joihin ei asetuksien mukaan ole mahdollista varata vuoroja ovat harmaana ja vapaat ajankohdat vaaleina.

Raporttimahdollisuudet löytyvät alasvetovalikosta.

Muokkaus listausnäkymässä

Listanäkymässä näytetään kiinteistön kaikki saunavuorot allekkain. Muokkaa -painikkeella pääsee tekemään samat muutokset kuin kalenterinäkymässä. Useita saunavuoroja voidaan poistaa samalla kertaa valitsemalla halutut kohteet täpällä ja klikkaamalla Poista valitut -painiketta.

Varausasetukset

Varausasetuksissa voidaan valita ne ajankohdat, joille saunavuoroja voidaan laittaa. Ruksilla aktivoidaan päivä, jonka jälkeen voidaan asettaa halutun päivän kellonajat, joihin sanavuorot voidaan varata.