Ei siirretä - Selaimen asetuks…
  • RSS Feed

Last modified on 1/27/2021 12:15 PM by User.

Ei siirretä - Selaimen asetukset

Selainyhteensopivuus

Helmikuusta 2018 lähtien Tampuuri toimii selainriippumattomana, eli Internet Explorerin ohella tuetaan myös Chrome-, Firefox- ja Safari-käyttäjiä. Tämä tarkoittaa samalla, että muutamat Internet Explorerin selainasetukset eivät jatkossa ole pakollisia. Käytöstä poistuvat Local Intranet -vyöhykkeen käyttö, sekä selaimen käyttö yhteensopivuustilassa. Kumpikaan asetus ei tällä hetkellä aiheuta ongelmia, mutta jatkokehityksen osalta (tulevina vuosina) kummankaan käyttöä ei suositella.

Vuoden 2017 jälkeen kaikki tehty kehitys on testattu useammalla selaimella ja jatkossa Tampuurin tuki koskee myös muilla selaimilla, kuin Internet Explorerilla ilmeneviä ongelmia. Mikäli selainongelmaan törmätään millä tahansa selaimella, suositellaan toimivuuden kokeilua toisella selaimella, jonka jälkeen tulee ilmoittaa ilmenneestä selainkohtaisesta ongelmasta normaalisti Tampuuritukeen.

Sivuston poistaminen Paikallinen intranet -vyöhykkeeltä

Avataan Työkalut (engl. Tools) -valikko oikean yläkulman ratas -painikkeesta ja sen jälkeen valitaan Internet-asetukset (engl. Internet options).

Valitaan Suojaus­ (engl. Security) -välilehdeltä vyöhykkeeksi Paikallinen intranet (engl. Local Intranet) ja painetaan Sivustot (engl. Sites) -painiketta.

Painetaan Lisätiedot (engl. Advanced) -painiketta.

Valitaan Verkkosivustot (engl. Websites)  -osiosta haluttu verkkosivu ja painetaan Poista -painiketta. Lopuksi asetusikkunat voidaan sulkea.

Sivuston poistaminen yhteensopivuusnäkymästä

Avataan Työkalut-valikko (engl. Tools) oikean yläkulman ratas -painikkeesta ja sen jälkeen valitaan Yhteensopivuusnäkymän asetukset (engl. Compatibility View settings).

Valitaan haluttu sivusto Yhteensopivuusnäkymään lisätyt sivustot -osiosta ja painetaan Poista (engl. Remove)-painiketta. Lopuksi suljetaan asetusikkunat.

Vaadittavat asetukset

Tampuurin eri toiminnot vaativat alla olevien asetusten muuttamisen ohjeiden mukaiseksi.

Ponnahdusikkunat

Osa Tampuurin raporteista käyttää ponnahdusikkunoita. Tämä tarkoittaa sitä, että selaimen asetuksista (tarvittaessa myös virustorjunta, Google/Yahoo Toolbar yms.) täytyy sallia käytössä olevan Tampuuri-sivuston ponnahdusikkunat.

Selaimen Työkalut-valikosta (engl. Tools) valitaan Ponnahdusikkunoiden esto (engl. Pop-up Blocker) Ponnahdusikkunoiden eston asetukset (engl. Pop-up Blocker Settings).

Aukeavasta ikkunasta löytyy Sallittavan WWW-sivuston osoite -kenttä (engl. Address of website to allow), johon kirjoitetaan Tampuurin käyttämä verkko-osoite.

Painetaan Lisää-painiketta (engl. Add) ja suljetaan ikkuna.

Troubleshooting

On olemassa poikkeustilanteita, joissa eri käyttöjärjestelmä ja selain -yhdistelmät toimivat eri tavalla. Alla olevissa ohjeissa on ratkaisuja poikkeustilanteissa sattuviin ongelmiin. Jos toiminnallisuuden puutteiden epäillään johtuvan selainasetuksista, suositellaan alla olevien asetusten muuttamista ohjeiden mukaiseksi.

Komentosarjat

Avataan Työkalut-valikko (engl. Tools) oikean yläkulman ratas-painikkeesta ja sen jälkeen valitaan Internet-asetukset (engl. Internet options).

Vaihtoehtoisesti eri Internet Explorer versiossa Työkalut-valikko voi sijaita osoiterivin alapuolella olevassa palkissa. Avataan Työkalut-valikko alla olevan kuvan esittämästä kohdasta, jonka jälkeen valitaan avautuneesta valikosta Internet-asetukset. Tämän jälkeen voidaan versiosta riippumatta noudattaa samoja ohjeita.

Valitaan Internet-asetukset -ikkunassa Suojaus -välilehti.

Muutokset tehdään Internet vyöhykkeen asetuksiin.

Valitaan oikea vyöhyke klikkaamalla Internet -kuvaketta, niin että valinta näkyy sinisellä pohjalla ja valintalaatikon alapuolelle ilmestyy Internet -otsikko kuvauksineen.

Kun haluttu vyöhyke on valittuna, klikataan Mukautettu taso (engl. Custom level) -painiketta

Etsitään Internet -vyöhykkeen Suojausasetukset (engl. Security Settings) -ikkunasta Komentosarjat (engl. Scripting) -otsikon alla oleva Salli aktiiviset komentosarjat (engl. Active scripting)-kohta.

Valitaan asetukseksi Ota käyttöön (engl. Enable). Suljetaan ikkuna klikkaamalla OK -painiketta.

Vahvistetaan asetusten muutos klikkaamalla Varoitus (engl. Warning) -ilmoitusikkunan Kyllä -painiketta.

Selaushistoria

Selaushistorian asetus muutetaan selaimen Työkalut-valikosta (engl. Tools) valinnalla Internet-asetukset (engl. Internet Options).

Aukeavasta ikkunasta löytyy osio Selaushistoria (engl. Browsing history) ja Asetukset-painike (engl. Settings).

Painikkeen takaa klikataan valintavaihtoehdoista ylin: aina, kun vierailen verkkosivuilla (engl. Every time I visit the webpage). Käytetyn levytilan määrän voi myös säätää hieman pienemmäksi, Windowsin oletus on 1024 Mt. Sopiva määrä on 50-250 megatavua.