Tablet»Asetuksien määrittäminen ja yh…
  • RSS Feed

Last modified on 9/21/2017 3:50 PM by User.

Asetuksien määrittäminen ja yhteiset toiminnot

Sovellusvalikon avaaminen

Sipaistaan sivureunasta Windows 8 Oikopolut-palkki auki ja valitaan kohta Asetukset, josta päästään määrittämään Tampuuri Tablet -sovelluksen asetuksia. Asetukset-valikosta löytyy kohdat Tilit, Lähetysasetukset, Tarkastusasetukset, Tampuuriavaimet, Käyttöohje, Privacy Policy, Käyttöoikeudet, Arvostele ja Tietosuojatiedot.

Käyttäjätili

Käyttäjätilin lisääminen

Napauttamalla Asetukset-valikossa Tilit-kohtaa, päästään siirtymään Tilinäkymään, jossa voidaan hallita käyttäjätilejä. Painetaan Lisää käyttäjä -tekstiä, jolloin avautuu dialogi-ikkuna, jossa on kohdat Tili, Tunnus ja Salasana. Kun kohdat on täytetty, napautetaan Lisää-painiketta, jolloin käyttäjätili haetaan Tampuuri-palvelimelta.

Käyttäjätilin poistaminen

Käyttäjätilin poistaminen onnistuu ohjelmiston asetuksista Tilit-valikossa. Napautetaan haluttua käyttäjätiliä, jolloin siirrytään tilikohtaisiin tietoihin. Tili poistetaan napauttamalla Poista tili -painiketta. Painikkeen painamisen jälkeen avautuu varmistusdialogi, jossa varmistetaan halutaanko käyttäjätili varmasti poistaa sovelluksesta. Varmistusdialogin Kyllä-painikeen painamisen jälkeen käyttäjän tili poistetaan sovelluksesta.

Lähetysasetuksien asettaminen

Lähetysasetuksista voidaan asettaa tarkastuksien lähettämistä koskevia asetuksia. Valittavia asetuksia ovat Lähetettävien kuvien koko ja Lähetyshistorian säilytysaika. Lähetettävien kuvien koolla ei ole oletusasetusta mutta lähetyshistorian säilytysaika on oletuksena kaksi viikkoa.

Tarkastusasetuksien asettaminen

Tarkastusasetukset-valikossa voidaan asettaa asetuksia, jotka liittyvät tarkastamisprosessiin. Asetuksilla on tarkoitus nopeuttaa tarkastajan rutiineja. Voidaan myös asettaa asetus, jonka avulla tarkastettavat pinnat ovat oletuksena kunnossa. Oletuksena asetus ei ole käytössä.

Tampuuriavaimen selvittäminen

Käytössä oleva Tampuuriavain voidaan tarkistaa Tampuuriavaimet-valikosta.

Sovelluksen käyttöoikeuksien selvittäminen

Sovelluksen käyttöoikeudet löytävät asetuksista, Käyttöoikeudet-valikosta. Välilehdeltä nähdään Sovelluksen nimi, Tekijä, Versio sekä sovelluksen käyttöoikeudet. Täällä voidaan myös määritellä sovelluksen oikeudet verkkokameran käyttöön ja ilmoitusten näyttämiseen. Oletuksena ilmoitukset ovat käytössä, verkkokamera ei.

 

Sovelluksen online-käyttöohjeen avaaminen

Tampuuri Tablet -sovelluksen online-käyttöohje löytyy Asetukset-valikosta kohdasta Käyttöohje, jota napauttamalla avautuu internet-selaimeen käyttöohjesivusto.

Sovelluksen Privacy Policy (Yksityisyydensuoja) -tiedotteen avaaminen

Tampuuri Tablet -sovelluksen Privacy Policy -tiedote (Yksityisyydensuoja) löytyy Asetukset-valikosta kohdasta Privacy Policy. Linkkiä napauttamalla avautuu internet-selaimeen sovelluksen yksityisyydensuojaan liittyvät tiedot.

Tarkastuksien hakutoiminto

Sovelluksen hakutoiminto löytyy sivupalkista. Sivupalkista napautetaan Hae-kuvaketta. Sivuun aukeaa ponnahduslehti, josta valitaan Tampuuri Tablet ja hakuruutuun kirjoitetaan hakusana. Ohjelmasta voi hakea asukkaan nimellä, paikkakunnalla, tarkastusnumerolla tai osoitteella.

Navigointipalkki

Tampuuri Tablet -tuotteessa on navigointipalkki näkymien yläreunassa. Navigointipalkin avulla käyttäjä voi siirtyä nopeasti näkymästä toiseen. Navigointipalkin saa näkyviin sipaisemalla näytön yläreunasta alaspäin.

Asettelu

Perusasettelut

Windows Store -sovellukset tukevat neljää eri asettelua. Asettelulla tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä, miten sovellus käyttää käytettävissä olevaa näyttötilaa. Kun laite on horisontaalisesti (vaakatasossa) ja siinä oleva sovellus on ns. kokoruudun tilassa eli käyttää kaiken käytettävissä olevan tilan, näkymäasettelu on LandScape. Jos laite on puolestaan vertikaalisesti pystysuunnassa, sovellus käyttää kaiken tilan ja asettelu on Portrait.

Muita asettelutiloja ovat Filled ja Snapped, joita voidaan hyödyntää vain silloin kun laite on horisontaalisesti vaakasuorassa.

Kuvassa vasemmalla puolella on avoinna Windows Store -sovellus, jonka näkymäasettelu on Filled. Kuvan oikeassa reunassa on Yle uutiset -sovellus, joka näkyy Snapped-näkymässä.

Näkymäasettelujen tuki

Tampuuri Tablet -sovellus on suunniteltu käytettäväksi LandScape-näkymäasettelussa. Tampuuri Tablet -sovelluksen tarkastuslistanäkymä ja tarkastusnäkymä ovat suunniteltu myös tukemaan Snapped- ja Filled-näkymäasetteluja. Snapped-näkymä on ns. karsittu näkymä, joka on tarkoitettu ainoastaan tiedon tarkasteluun eivätkä ohjelman toiminnot ole tuettuja.