Tampuuri X-käyttöohjeet»Kirjautuminen
  • RSS Feed

Last modified on 9/11/2018 9:17 AM by User.

Tags:

Kirjautuminen

Kirjautuminen

Tampuuri X:n kirjaudutaan nykyisin käyttäjäkohtaisilla keskuskirjautumistunnuksilla ns. lompakon kautta, jotka saadaan luotua käyttäjäkohtaisesti osoitteessa https://kirjautuminen.tampuuri.fi/.

Kun lompakkoon on luotu uudet tunnukset, tulee käyttäjälle erillisellä sähköpostilla aktivointi linkki, jolla tunnukset saadaan aktivoitua käyttöön.

Keskuskirjautumista käytetään ns. "lompakkona" Tampuuri tunnuksille. Kun keskuskirjautumiseen on kerran syötetty Tampuurin tunnukset, ei tunnuksia enää tarvitse muistaa vaan keskuskirjautuminen hoitaa tämän käyttäjän puolesta. Keskuskirjautumisen ei automaattisesti tunne kirjautuneen käyttäjän Tampuuri tunnuksia vaan tunnukset pitää syöttää keskuskirjautumisen "Tilin lisääminen"-toiminnossa. Tilin lisäämisessä keskuskirjautumiselle kuvataan mitä Tampuuri tiliä halutaan lompakossa pitää tallessa ja kirjaudutaanko keskuskirjautumisen kautta itse Tampuuriin vai uuteen TampuuriX käyttöliittymään.                  

Ryhmä

Ryhmä-kenttää käytetään Tampuuri tunnuksien ryhmittelemiseen. Keskuskirjautumiseen voidaan syöttää monen eri Tampuurin tunnuksia tai monet eri tunnukset samasta Tampuurista. Tämän takia on hyvä, että tunnukset voi ryhmitellä oman tarpeen mukaan. Yleisesti käytettyjä ryhmittelyjä:

  • Tuotanto
  • Testaus
  • Tampuuri
  • TampuuriX

Nimi

Nimi-kenttään syötetään Tampuuri tilin nimi. Kenttä on vapaamuotoinen ja siihen voidaan myös syöttää tiliä tarkentavia tietoja.                    

Kuvaus (ei pakollinen)

Kuvaus-kenttä ei ole pakollinen, mutta sitä voidaan käyttää tarkentaviin tietoihin.          

TampuuriX / Tampuuri

TampuuriX ja Tampuuri -valinnalla määritetään kirjaudutaanko tällä lomakkoon lisätyllä tilillä uuteen vain vanhaan Tampuurin käyttöliittymään. Jos TampuuriX-valinta on harmaana, tällöin kirjaudutaan uuteen TampuuriX-käyttöliittymään. Jos Tampuuri-valinta on harmaana, tällöin kirjaudutaan perinteiseen Tampuuri-käyttöliittymään.                    

Tampuurin tilinimi

Tampuuri tilinimi -kenttään kirjoitetaan virallinen Tampuuri tilin nimi. Tilin nimi pitää olla täysin oikein tai muuten lompakon tilin lisääminen ei onnistu. Virallisen Tampuuri tilinimen voi tarkistaa itse Tampuurista kirjautumalla perinteiseen Tampuuri käyttöliittymään sekä tämän jälkeen avaamalla vasemmasta yläkulmasta i-napin takaa Tampuuri tilin tiedot. Tuossa ruudussa on kerrottu virallinen Tampuurin tilinimi ja se tieto pitää syöttää tähän kenttään.                      

Tampuurin käyttäjätunnus

Tampuuri käyttäjätunnus -kenttään syötetään se käyttäjätunnus mikä on Tampuurissa käytössä. Tampuurin käyttäjätunnusta tarvitaan perinteisesti joka kerta kun kirjaudutaan perinteisen Tampuurin kirjautumisruudun kautta ja tämä sama tunnus pitää syöttää tähän kenttään. Tähän kenttään ei ole tarkoitus syöttää keskuskirjautumisen käyttäjätunnusta.        

Tampuurin salasana

Tampuuri salasana -kenttään syötetään se salasana mikä on Tampuurissa käytössä. Tampuurin salasanaa tarvitaan perinteisesti joka kerta kun kirjaudutaan perinteisen Tampuurin kirjautumisruudun kautta ja tämä sama salasana pitää syöttää tähän kenttään. Tähän kenttään ei ole tarkoitus syöttää keskuskirjautumisen salasanaa.        

Tallenna

Uusi tili tallennetaaan keskuskirjautumiseen lompakkoon Tallenna-nappia painamalla. Jos Tampuurin tilinimi, käyttäjätunnus tai salasana on väärin, näytetään kyseisten kenttien kohdalla virheilmoitus. Kaikki Tampuuriin liittyvät kentätä (tilinimi, käyttäjätunnus ja salasana) tulee olla täysin oikein jotta tilin tallennus onnistuu.