Tampuuri X-käyttöohjeet»xTampuuri/Asuntotarkastukset
 • RSS Feed

Last modified on 10/5/2018 12:10 PM by User.

xTampuuri/Asuntotarkastukset

Table of Contents
 1. Uudet ominaisuudet
 2. FAQ (usein kysytyt kysymykset)
  1. Miten Tablet sovellukset eroaa xTampuurin asuntotarkastus sovelluksesta?
  2. Oman seinän tarkastukset, mitä tarkastuksia omalla seinällä näkyy?
  3. Miten voin tuuraus tapauksessa hakea toisen tarkastajan tarkastuksia?
  4. Mitä asuttamispäivällä tarkoitetaan ja mihin se vaikuttaa?
  5. Mitä Markkinointikielto tarkoittaa ja mitä käytännön vaikutuksia Markkinointikiellolla on?
  6. Kun ennakkotarkastuksen laittaa Tehty-tilaan ennakkotarkastuksessa, niin järjestelmä ei luo uutta muuttotarkastusta automaattisesti
  7. Miten tarkastuslomakkeen Yhteenveto-välilehti toimii?
  8. Voiko tarkastuksen kenttäosuuden tehdä xTampuurilla ja tilaukset cTampuurissa?
  9. Mitkä oikeudet käyttäjälle pitää laittaa päälle, jotta tarkastukset näkyvät xTampuurissa
  10. Kännykkäsovelluksella ei kuvan ottaminen ole mahdollista
  11. Kuinka monta kuvaa xTampuuri tarkastussovelluksella voi ottaa per tarkastus
  12. Kuvien koko
  13. Onko tarkastuslomakkeelta mahdollista tulostaa asukkaalle erillistä yhteenvetoa?
  14. Tarkastuksen Yhteenveto tyhjenee kun tarkastuksen kuittaa Tehty-tilaan
 3. Yleistä
  1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen
  2. Oma seinä
 4. Omat tarkastukset lista
  1. Tarkastusten lajittelu
  2. Tarkastastuksen avaaminen
 5. Yleiset toiminnot
  1. Tarkastustietojen muokkaaminen
  2. Uuden tarkastuksen muodostaminen (yksittäinen tarkastus)
  3. Uusien tarkastuksien muodostaminen massana
 6. Tarkastuksien hakeminen
  1. Hakukriteerit ja lajittelu
  2. Hakutulos
 7. Tarkastuslomake
  1. Perustiedot
  2. Huoneet
  3. Tarkastuskortit
  4. Yhteenveto ja tilauksien (ilmoituksien) tekeminen
  5. Tarkastuksen lisätiedot
  6. Varusteluettelo
  7. Avainlainaukset ja niiden palauttaminen
  8. Tarkastuksen liitteet
  9. Pidätystiedot
  10. Edelliset tarkastukset
  11. Loki
  12. Edelliset ilmoitukset
  13. Karttanäkymä
  14. Vikailmoituksen tekeminen ohi tarkastuksen
  15. Tarkastuksien tilat/vaiheet

Uudet ominaisuudet

Täältä löytyy kattava lista niistä ominaisuuksista mitä xTampuuriin on lisätty eri päivityksissä:

https://fog.talokeskus.fi/default.asp?W2245

 

FAQ (usein kysytyt kysymykset)

Miten Tablet sovellukset eroaa xTampuurin asuntotarkastus sovelluksesta?

Tablet sovellus kehitettiin aikanaan siihen, että asuntotarkastuksia (ennakko-, muutto-, huoneisto- ja määräaikaistarkastuksia) voidaan tehdä helposti kentällä myös ilman nettiyhteyttä (offline). Verkkoyhteydet ovat kuitenkin viimeisin muutaman vuoden aikana kehittyneet niin paljon, että tänä päivänä on hyvin vähän sellaisia paikkoja joissa nettiyhteyttä ei olisi käyössä. Tämän vuoksi perinteisen offline sovelluksen käyttämiseen ei ole enää niin suurta perustetta.

xTampuurin on myös enemmän kuin mitä Tablet sovellukset (windows, android ja ipad) pystyivät mahdollistamaan. Tablet sovelluksissa pystyi käsittelemään vain omia tarkastuksia ja vain niitä tarkastuksia jotka olivat Avoin/Uusi -tilassa. Myös vanhojen tarkastuksien selaaminen ei ollut mahdollista Tablet sovelluksia kautta. xTampuurin asuntotarkastus sovelluksessa kaikki nämä Tablet sovelluksien puutteet on pystytty ratkaisemaan ja käytännössä tänä päivänä xTampuurin tarkastussovellus sisältää jo enemmän ominaisuuksia kuin perus Tampuurin Asuntotarkastukset sovellus.

Myös offline käyttö on mahdollistettu xTampuurin asuntotarkastuksissa (ennakko-, muutto-, huoneisto- ja määräaikaistarkastukset) ja näin ollen xTampuurilla voi tehdä tarkastuksia myös niissä kiinteistöissä joissa nettiyhteys on huono.

xTampuurin käyttö on myös mahdollistettu käytännössä kaikilla laitteilla joissa on nettiyhteys sekä internetselain. Tämä tarkoittaa huomattavasti laajempaa kirjoa eri laitteita joilla asuntotarkastuksia voi tehdä ja toki tämä mahdollistaa tarkastuksien tekemisen vaikka puhelimella suoraan huoneistossa.

 

Oman seinän tarkastukset, mitä tarkastuksia omalla seinällä näkyy?

Omalla seinällä näytetään kaikki sellaiset tarkastukset jotka eivät ole Tarkastettu (Valmis) -tilassa. Tarkastus poistuu Oman seinän tarkastukset listalta silloin kun tarkastus kuitataan Valmis-napin painalluksella Tarkastettu-tilaan.

 

Miten voin tuuraus tapauksessa hakea toisen tarkastajan tarkastuksia?

Toiminnot-valikosta (yläpalkissa tietokoneella ja puhelimessa oikea yläkulman kolme viivaa) löytyy Tarkastuslista-hakutoiminto, jossa voidaan hakea tarkastuksia eri kriteereillä. Tuuraus tapauksissa toisen tarkastajan tarkastuksia voi hakea syötämällä tarkastajan nimen Tarkastaja-kenttään ja valitsemalla tarkastajan hakutuloksista. Tämän jälkeen kannattaa valita näytettäväksi vain Avoin sekä Kesken tilassa olevat tarkastukset, jotta saadaan tuurattavan aktiivinen työlista esille (kts. kuva alla).


Kuva: Toiminnot / Tarkastuslista -hakutyökalulla tarkastuksien hakeminen

 

Mitä asuttamispäivällä tarkoitetaan ja mihin se vaikuttaa?

Käytännössä asuttamispäivällä (vapautumispäivällä) ja sen muutoksella koitetaan selkeyttää sitä prosessia, kun tarkastaja huomaa kentällä sellaisia korjattavia asioita, jotka vaativat uuden asukkaan asuttamispäivän (milloin seuraava asukas saa muuttaa) siirtämistä eteenpäin.

Asuttamispäivän muutoksesta voidaan myös lähettää jälkeen sähköpostia vuokraukseen/asuttamiseen (valituille kohteen osapuolille) jolloin myös he tietävät, että uuden asukkaan asuttamispäivä tulee siirtymään eteenpäin ja vuokraus/asuttaminen voi viestiä asiasta eteenpäin uudelle asukkaalle.


Kuva: Asuttamispäivän muuttaminen ja sähköpostiviestintä kohteen osapuolille

xTampuurin tarkastuslomakkeella tehty asuttamispäivän muutos viedään suoraan Tampuuri Kohderekisterin huoneistokortin asuttamispäivä (tai vapautumispäivä) -kenttään, mitään muita tietoja ei muuteta huoneistkortilta.

 

Mitä Markkinointikielto tarkoittaa ja mitä käytännön vaikutuksia Markkinointikiellolla on?

Markkinointikielto on astetta vakavampi asia kuin asuttamispäivän muuttaminen. Markkinointikiellolla tarkoitetaan sitä, että huoneisto on niin huonossa kunnossa, ettei sitä voi markkinoida sähköisissä kanavissa (esim. markkinointihaku/vapaat asuntohaku) ja se pitää oikeasti ottaa myös pois markkinointihausta.

Markkinointikielto ominaisuudesta on mahdollista tehdä vikailmoituksen valitulle kohteen osapuolelle (esim. vuokraus tai asuttaminen) ja vikailmoituksen tekemisestä menee myös sähköposti valitulle työnsuorittajalle. Tällä haetaan sitä, että markkinointiosasto saa oikean tehtävän (ilmoituksen), minkä tilannetta voidaan myös seurata (eli onko huoneisto otettu pois markkinoinnista).


Kuva: Markkinointikiellosta vikailmoituksen tekeminen

Markkinointikielto-ominaisuuden käyttäminen ei ole millään tavalla pakollista, asia voidaan hoitaa myös muilla tavoilla.

 

Kun ennakkotarkastuksen laittaa Tehty-tilaan ennakkotarkastuksessa, niin järjestelmä ei luo uutta muuttotarkastusta automaattisesti

Ennakkotarkastukselta muodostetaan Muuttotarkastus vasta sitten kun tarkastus on kuitattu Valmis-napilla Tarkastettu-tilaan. Tehty-tila on ns. "välitila", jossa tarkastusta voidaan pitää silloin kun tarkastuksella on vielä jotain asioita mitä tarkastajan pitää siihen syöttää, esim. vakuuden pidätystiedot.

Kun tarkastus on todettu kokonaan valmiiksi, painetaan tällöin Valmis-nappi ja ennakkotarkastuksesta muodostetaan tällöin Muuttotarkastus sekä ennakkotarkastus muutetaan Tarkastettu-tilaan. Tässä tilanteessa tarkastus myös poistuu tarkastajan Omalta seinältä. Jos jo kuitattuu tarkastukseen halutaan palata, voi tarkastuksen hakea Toiminnot / Tarkastuslista -hakutyökalun avulla.

 

Miten tarkastuslomakkeen Yhteenveto-välilehti toimii?

Tarkastuslomakkeen Yhteenveto-välilehdelle koostetaan kaikki tarkastuksen aikana huomatut pintoihin sekä varusteihin liittyneet poikkeamat (siivottavat, kulumat, kunnostettavat sekä rikotut). Yhteenveto-välilehden kautta voidaan tehdä valittujen pintojen sekä varusteiden osalta ilmoituksia (tilauksia) niin kohteen huoltoliikkeelle kuin myös erikoisliikkeille (sähkö/lvi jne.).

Sen jälkeen kun pinnasta tai varusteesta on tehty ilmoitushallinnan ilmoitus työnsuorittajalle, lukitaan pinta/varuste ja merkitään kyseiseen pintaan "Tilattu" -teksti. Lukittuihin pintoihin ja varusteisiin ei voi enää uudelleen tehdä toista ilmoitusta.


Kuva: Ilmoituksiin kytketyt pinnat ja varusteet näytetään "Tilattu" tekstillä

Yhteenveto-välilehden tiedot ovat tallennettu tarkastajan käyttämän laitteen muistiin. Jos tarkastaja vaihtaa laitetta kesken tarkastuksen, pitää tarkastuksen pinnat sekä varusteet käydä uudelleen läpi kuntotietojen osalta (vain kuntotietojen osalta). Suosittelemme tekemään tarkastuksen alusta loppuun yhdellä laitteella ja ennen kaikkea yhden sovelluksen sisällä. 

 

Voiko tarkastuksen kenttäosuuden tehdä xTampuurilla ja tilaukset cTampuurissa?

Suosittelemme käyttämään vain yhtä sovellusta koko prosessin hoitamiseen, koska xTampuuri ja cTampuuri toimivat hieman eri tavalla ilmoituksien tekemisen osalta. Itse tarkastaminen toimii täysin samalla logiikalla, mutta ilmoituksen tekeminen on xTampuurissa toteutettu eri tavalla kuin cTampuurissa, jossa ilmoitukset tehdää vaiheittain (vaiheet 2-4).

Jos kuitenkin haluaa tehdä tarkastuskenttien (pintojen ja varusteiden) tietojen täyttämisen kentällä xTampuurilla ja tilaukset toimistolla cTampuurin käyttöliittymällä, suosittelemelle keskeyttämään xTampuurin käyttämisen tarkastuskorttien täyttämisen jälkeen. Tässä mallissa tarkastukenttien tiedot ovat siirtyneet cTampuurin asuntotarkastuslomakkeen vaihe 1:een ja tästä voidaan jatkaa cTampuurin vaiheita eteen päin. 

 

Mitkä oikeudet käyttäjälle pitää laittaa päälle, jotta tarkastukset näkyvät xTampuurissa

AsuntotarkastusX - Tarkastuksien selaaminen
AsuntotarkastusX - Tarkastuksien muodostaminen

 

Kännykkäsovelluksella ei kuvan ottaminen ole mahdollista

Kts. kuva alla. Kuva lisätään tarkastettavalle pinnalle tai varusteelle vihreää Lisää-nappia painamalla.

 

Kuinka monta kuvaa xTampuuri tarkastussovelluksella voi ottaa per tarkastus

xTampuurin tarkastussovellus ei rajaa millään tavalla kuvien lukumäärää. Kuvia voi siis ottaa per tarkastus niin paljon kun vain jaksaa.

 

Kuvien koko

xTampuuri pienentää otetut kuvat siten, että pisin sivu on maksimissaan 1000 pikseliä. Tablet tai puhelin laitteesta ei siis tarvitse erikseen säätää millään tavalla kuvan kokoa tai kuvien resoluutiota.

 

Onko tarkastuslomakkeelta mahdollista tulostaa asukkaalle erillistä yhteenvetoa?

Tarkastuslomakkeen oikeasta laidasta on mahdollista tulostaa asukkaalle koontiraportti tarkastuksen tiedoista. Koontiraporttiin koostetaan kohteen, huoneiston ja tarkastuksen tiedot, kuten myös huollolta tai urakointiliikkeeltä tilattujen pintojen sekä varusteiden tiedot. Myös pinnoille sekä varusteille kirjoitetut tekstit näytetään asukkaan raporttiversiossa, joten kannattaa kirjoittaa kortteihin sellaiset tekstit, että ne voi antaa myös asukkaalle.

Tälle koontiraportille nostetaan vain sellaiset pinnat tai varusteet, jotka on tilattu (tehty ilmoitus) joko huoltoyhtiöltä tai urakointiliikkeeltä. Raportilla ei siis näytetä sellaisia rikottuja, kunnostettavia, kulumia tai siivottavia asioita joita ei ole vielä tilattu.

 

Tarkastuksen Yhteenveto tyhjenee kun tarkastuksen kuittaa Tehty-tilaan

Tarkastuslomakkeen Yhteenveto tyhjennetään silloin kun tarkastus kuitataan Tehty-tilaan. Kannattaa ennen tehdyksi kuittaamista tehdä kaikki huollolle tai erikoisliikkeille menevät ilmoitukset (tilaukset), jotta tarkastuskortteja ei tarvitse käydä uudelleen läpi. Sen jälkeen kun tarkastuslomake on kuitattu Tehty-tilaan, saa poikkeamat tulostettua parhaiten tarkastuslomakkeen raportilta. Raportti tosin näyttää vain ne poikkeamat joista on tehty ilmoitus.

 

Yleistä

TarkastusX on ensisijaisesti kenttätyöhön tarkoitettu huoneistojen tarkastussovellus. Sovellus on kehitetty selainriippumattomaksi ja sovellusta voidaan käyttää kenttätyössä millä laitteella tahansa. Classic Tampuurissa oleva Kormu-sovellus (muuttojen hallinta / asuntotarkastukset) toimii tarkastusten taustalla ja tarkastukset näkyvät reaaliaikaisina TarkastusX:ssä. Kentällä tehdyt tarkastukset tiloineen ja materiaaleineen päivittyvät myös saman tien itse Tampuuriin.

Suora osoite sovellukseen on http://x.tampuuri.fi/

Kuva: xTampuurin tarkastajan omat avoimet tarkastukset

Kirjautuminen ja rekisteröityminen

ks. ohje

Oma seinä

TampuuriX aukeaa aina Oma Seinä -näkymään. Tämä on käyttäjän työlista. Seinältä löytyy välilehdet omille Vikailmoituksille (itselle nimetyt avoimet, odotuksessa ja vastaanotetut vikailmoitukset), Huoltotehtäviin (omat tehtävät) sekä Tarkastuksiin (omat huoneistotarkastukset). Osalla käyttäjistä näkyy myös Kihlaan liittyvät tekniset tarkastukset sekä päivittäisseurannat. 


Video: Katso video tarkastajan oman seinän toiminnoista

Kuva: Tehtävätyypin valinta käyttäjän omalla seinällä

Omat tarkastukset lista

Omat tarkastukset listalta kirjautunut käyttäjä näkee kaikki aktiiviset (ei valmiiksi kuitatut) tarkastukset. Listan oikeassa yläkulmassa (ks. alla oleva kuva, kohta 1) on listan lajitteluun, muokkaamiseen sekä uusien tarkastuksien tekemiseen tarkoitetut työkalut.

Tarkastukset ovat listattu Tarkastukset-kohdan alle (ks. alla oleva kuva, kohta 2). Yksittäinen tarkastus on aina yhdellä rivillä. Jos yksittäiseen tarkastukseen liittyy lisätietoja, näytetään i-kuvake punaisella tarkastuslistalla (ks. alla oleva kuva, kohta 3). i-kuvakkeesta ei voi klikata vaan lisätiedot löytyy joko Muokkaa-työkalun tai itse tarkastuslomakkeen kautta. Yksittäinen tarkastus voidaan avata tarkastuksen numero klikkaamalla.

Kuva: Omien tarkastuksien listan päätoiminnot merkitty punaisella

Tarkastusten lajittelu

Oman tarkastuslistan tarkastukset voi lajitella tarkastuslistan yläpuolella olevasta Lajittelu-valikosta (ks. kuvat alla). Tarkastuslistaa ei voi lajitella suoraan tarkastuslistan otsikoista, koska tarkastuksia ei näytetä mobiilikäytössä samalla tavalla (ks. mobiilikuva alla).

Mobiilikäytössä tarkastuslistalla ei näytetä perinteistä listanäkymää vaan tarkastukset näytetään kortteina jolloin otsikot eivät toimi samalla tavalla kuin perinteisessä listassa. Tämän takia niin tietokonekäytössä kuin mobiilikäytössä listan lajittelu tapahtuu lajittelu-valikosta (ks. alla oleva kuva, Lajittelu-valikko merkitty punaisella).

Lajittelu-valikosta niin tarkastuslista kuin tarkastuskortit voidaan lajitella seuraavilla kriteereillä:

 • Tarkastusnumero (nouseva)
 • Tarkastusnumero (laskeva) --> uusin muodostettu tarkastus ylimpänä
 • Tarkastusaika + Katuososoite (nouseva)
 • Tarkastusaika + Katuososoite (laskeva)
 • Tila (a -> ö) 
 • Tila (ö -> a)
 • Kohde (nouseva)
 • Kohde (laskeva)
 • Tarkastusaika (uusin) --> lähinnä oleva tarkastuspäivä ylimpänä
 • Tarkastusaika (vanhin)
 • Katuosoite (nouseva)
 • Katuosoite (laskeva)
 • Paikkakunta (nouseva)
 • Paikkakunta (laskeva
 • Sopimus päättyy (laskeva)
 • Sopimus päättyy (nouseva)

Kuva: Omien tarkastuksien lajittelu tablet ja tietokonekäytössä

Kuva: Tarkastuksien lajittelu mobiililaitteella

Tarkastastuksen avaaminen

Yksittäinen tarkastuslomake avataan tarkastuslistoilta tarkastusnumeroa klikkaamalla.

Yleiset toiminnot

Tarkastustietojen muokkaaminen

Tarkastustietojen muokkaaminen voidaan avata joko tarkastajan omalta seinältä tai Tarkastuslista-hakutoiminnosta (Toiminnot/Tarkastuslista). Tarkastuslistalta valitaan ne tarkastukset joiden tarkastajaa, tarkastusaikaa tai tarkastuskuvausta halutaan massana muokata. 

Kuva: Tarkastuslistalta valitaan tarkastukset joita halutaan muokata

Muokkaustyökalussa voidaan valituille tarkastuksille massana vaihtaa tarkastajan (kuva kohta 2) tai tarkastuspäivän (kuva kohta 3). Yksittäisen tarkastuksen tarkastajan, tarkastusajan tai tarkastuskuvauksen voi myös muokata erikseen (kuva kohta 1). Muokkaukset tallentuvat suoraan tarkastukselle ja mitään erillistä Tallenna-toimintoa ei tarvitse tehdä. 

Kuva: Tarkastuksien muokkaaminen

Tarkastajan vaihtaminen massana tapahtuu kirjoittamalla Tarkastaja-kenttään sen tarkastajan nimi, jolle tarkastuksen haluat siirtää. Huomioi ennakoiva tekstin syöttö. Valitse tarkastaja, jonka jälkeen tarkastaja vaihtuu oikein-kuvakeen painamisen jälkeen kaikille listan tarkastuksille. Mitään erillistä vahvistusta ei enää kysytä työsuorittajan tai tarkastuspäivän massavaihtamisesta vaan kaikki tiedot päivittyvät automaattisesti oikein-kuvakkeen painamisen jälkeen.

Tarkastuspäivän vaihtaminen tapahtuu samalla tavalla kuin tarkastajankin vaihtaminen, tässä tapauksessa vain valintaan tarkastuspäivä johon kaikki tarkastukset halutaan siirtää/asettaa.

Takaisin oman seinän tarkastuslistaan tai hakutyökaluun pääsee selaimen Edellinen-toiminnolla. 

Uuden tarkastuksen muodostaminen (yksittäinen tarkastus)

Tarkastaja voi muodostaa uusia tarkastuksia myös ollessaan kentällä. Uuden tarkastuksen voi muodostaa joko omalta seinältä Uusi tarkastus -nappia painamalla, tarkastuslistalta Uusi tarkastus -nappia painamalla tai Toiminnot -valikosta Uusi tarkastus -linkkiä painamalla. Kaikki kolme tapaa, tehdä uusi yksittäinen tarkastus, avaavat saman tarkastuksen perustamisruudun jossa itse tarkastus muodostetaan.

Kuva: Uusien tarkastuksien tekeminen oman seinän kautta

Uuden tarkastuksen muodostamisessa valitaan ennakoivalla tekstisyötöllä kiinteistö, tarkastettava tila sekä valitaan minkä tyyppinen tarkastus muodostetaan. Tarkastukselle voidaan kirjoittaa kuvaus, miksi tarkastus on mudostettu, sekä valitaan tarkastaja, oletuksen kirjautunut käyttäjä, sekä tarkastusaika. Tarkastajan voi vaihtaa Tarkastaja-kentän perässä olevasta pyyhekumi-kuvakkeesta. Tarkastajan tyhjentämisen jälkeen uusi tarkastaja pitää hakea ennakoivalla tekstisyötöllä ennen kuin uusi tarkastus muodostetaan Luo uusi tarkastus -nappia painamalla.

Kuva: Uuden tarkastuksen tekeminen

Uusien tarkastuksien muodostaminen massana

Tarkastuksia voi myös muodostaa massana Toiminnot / Tee tarkastuksia massana toiminnolla. Massatoiminnossa valitaan kohde (kuva, kohta 1), tarkastustyyppi (kuva, kohta 2), tarkastaja (kuva, kohta 3) sekä tarkastusajankohta (kuva, kohta 4 ja 5). Tämän jälkeen valitaan huoneistot (kuva, kohta 6) joihin tarkastus muodostetaan ja lopullisesti tarkastukset muodostetaan "Muodosta tarkastukset" -nappia painamalla (kuva, kohta 7).

Perinteisesti "Tee tarkastukset massana" toiminnolla tehdään Määräaikaistarkastuksia, eli tarkastuksia joissa käydään kaikki huoneistot läpi kerralla tietyn väliajoin.

Kuva: Tarkastuksien tekeminen massana

Tarkastuksien hakeminen

Tarkastajan omalle seinälle tarkastukset on haettu automaattisesti, mutta tarkastuksia voidaan hakea myös muilla tekijöillä. Toiminnot / Tarkastuslista -toiminnon kautta voidaan hakea tarkastuksia eri kriteerein, esimerkiksi tuuraustapauksissa. Hakutyökalu vastaa classic Tampuurin puunäkymää, josta käyttäjä valitsee jonkun kohteen, sekä classic Tampuurin Haku-välilehteä, jossa käyttäjä voi eri kriteerein hakea tarkastuksia.

Hakukriteerit ja lajittelu

Tarkastuksia voidaan hakea seuraavilla kriteereillä:

 • Tarkastusnumero
 • Tarkastustyyppi
 • Tarkastuspäivä
 • Kohde
 • Huoneisto
 • Sopimuksen päättymispäivä
 • Tarkastuksen tila
 • Asukas
 • Tarkastaja

Tarkastusnumero haku on määräävä, eli tähän kenttään syötetty numero poissulkee kaikki muut hakukriteerit. Muiden kenttien osalta voidaan käyttää useaa hakukenttää ja tällöin haku toimii JA-tyyppisesti. Kohde, Huoneisto ja Tarkastaja -kentät ovat ennakoivia tekstisyöttökenttiä ja näissä kentissä pitää kyseisen kentän hakutuloksesta valita joku yksittäinen valinta.

Kuva: Tarkastuksien hakeminen, hakukriteerit sekä lajittelutekijä

Oikean alakulman Lajittelu-valikosta voidaan valita missä järjestyksessä hakutulos järjestetään. Lajittelu-valikossa on seuraavat valinnat:

 • Tarkastusnumero (nouseva)
 • Tarkastusnumero (laskeva) --> uusin muodostettu tarkastus ylimpänä
 • Tarkastusaika + Katuososoite (nouseva)
 • Tarkastusaika + Katuososoite (laskeva)
 • Tila (a -> ö) 
 • Tila (ö -> a)
 • Kohde (nouseva)
 • Kohde (laskeva)
 • Tarkastusaika (uusin) --> lähinnä oleva tarkastuspäivä ylimpänä
 • Tarkastusaika (vanhin)
 • Katuosoite (nouseva)
 • Katuosoite (laskeva)
 • Paikkakunta (nouseva)
 • Paikkakunta (laskeva
 • Tarkastaja (nouseva)
 • Tarkastaja (laskeva)
 • Sopimus päättyy (laskeva)
 • Sopimus päättyy (nouseva)

Itse hakutulokseen pääsee Hae-napin painamisen jälkeen. Jos hakukriteerit halutaan tyhjentää, voidaan se tehdä Tyhjennä-nappia painamalla.

Hakutulos

Hakukriteerien syöttämisen jälkeen tarkastukset listaan Hakutulos-välilehdelle. Tällä listalla näytetään 20 tarkastusta lajittelutekijän mukaan ja sivun skrollaus (hiirellä tai näppäimistöllä) lataa aina lisää tarkastuksia (ns. continuous scroll). Kun tarkastukset loppuvat (ns. sivut loppuvat), tulee tarkastuslistan loppuun teksti "ei enempää hakutuloksia". Haku-välilehteä klikkaamalla pääsee takaisin hakukriteerien syöttämiseen/muokkaamiseen. Yksittäisen tarkastuksen voi avata Numero-sarakkeesta löytyvästä tarkastusnumerosta.

Myös tämän toiminnon kautta pääsee muokkaamaan tarkastustietoja massana. Ennen Muokkaa-toimintoon siirtymistä pitää valita ne tarkastukset joita halutaan muokata ja sen jälkeen painetaan vihreää Muokkaa-nappia. Tämän jälkeen avautuu sama massamuokkaus kuin oman seinän tarkastuslista kautta.

Uusia tarkastuksia voi myös syöttää Hakutulos-välilehden kautta. Uusi tarkastus -napin painaminen avaa ruudun päälle valikon jossa uusi tarkastus muodostetaan.

Kuva: Hakutulos tietokoneen näytöllä

Tarkastuslomake

TarkastusX on selainriippumaton sovellus, joka toimii kaikilla päätelaitteilla responsiivisesti (esim. kannettava tietokone, tabletti, älypuhelin). Näkymä siis muuttuu, kun tarkastusta tehtävän laitteen näytön koko muuttuu. 

Sovellus tallentaa jokaisen tehdyn muutoksen välittömästi Tampuuriin. Enää ei siis tarvita erillistä koko lomakkeen lähetystä! Yksittäisen tarkastuksen tarkastuskorttien täyttäminen onnistuu myös ilman nettiyhteyttä. Heti kun laite on verkon saatavilla, tehdyt toimenpiteet voidaan tallentaa classic Tampuuriin.


Kuva: Tarkastuslomakkeen kaikki osiot yhdessä kuvassa. Kuvan ottamisen jälkeen kartta-osio on siirretty oikean palstan viimeiseksi osaksi.

Perustiedot

Avatun tarkastuslomakkeen yläosassa näkyy kohteen sekä huoneiston perustietoja (kohde, huoneiston osoite, huoneistotyyppi, koko ja statuts, asunnon tämän hetkinen vuokra, vapautumispäivä, irtisanomisen tiedot sekä poismuuttavan asukkaan tiedot). Jos huoneistoon on jo tehty uusi vuokrasopimus, näkyy listalla myös uuden asukkaan tiedot.

Kuva: Tarkastuslomakkeen Perustiedot-osio

Perustiedoissa käyttäjä voi muuttaa vielä Tarkastusaikaa sekä tarkastajaa. Lomakkeelle voidaan myös syöttää uusi Asuttamispäivä, jos ilmenee, että huoneistoon ei voi muuttaa vielä sen oikeana vapautumispäivänä (huoneisto menee esim. remonttiin).

Lisäksi Tarkastajan vuokra -kenttään voidaan lisätä uusi markkinavuokra jota käytetään markkinoinnissa. Tarkastajan vuokra ei ole kaikilla asiakkailla käytössä! Jotta tarkastajan vuokra tallentuu oikein Tampuurin päässä, pitää Tampuurissa määrittää oikea metanimi (Tampuurin kenttä) joko Talokeskuksen asiakaspalvelun tai käyttöönottotiimin toimesta!

Huoneet

Itse tarkastuslomakkeen täyttäminen on jaettu kahteen näkymään; Tarkastuskortit ja Huoneet. Huoneet-näkymä on tarkastuksella oletusnäkymänä.

Huoneet -näkymässä huoneiston kaikki huonetilat näkyvät omina kortteinaan. Tilan perässä näkyvä numero kertoo, kuinka monta tarkastettavaa asiaa (korttia) kyseiseen tilaan tehdään. Tarkastettavat huoneet ovat aina asiakaskohtaisia ja alla näkyvät huoneet ovat vain yhden asiakkaan tarkastushuoneita. Tarkastettavat huoneet voidaan määrittää asiakaskohtaisesta sekä tarkastustyyppikohtaisesti classic Tampuurissa.

Kuva: Tarkastuslomakkeella tarkastettavat huoneet ja tarkastuskorttien lukumäärä

Muokkaa huoneita -nappi näkyy vain silloin kun asetus "kupi_asuntotarkastus_huoneetlisataankohderekisteriin" on True-tilassa cTampuurissa (ota yhteys asiakasvastaavaasi, jos haluat lisätietoja tästä asiasta). Muokka huoneita toiminnolla voidaan tarkastuskohtaisesti/huoneistokohtaisesti valita ne huoneet, jotka tarkastukset tässä huoneistossa tarkastetaan. Tässä mallissa tarkastuslomakkeen oletushuoneistot tulevat huoneiston huoneistotyypin mukaan, mutta huoneita voi lisätä tai poistaa tarpeen mukaan.

Valitse joko Tarkastuskortit tai Huoneet –näkymä ja ensimmäinen kortti, johon täytät tarkastuksen tietoja. Oletuksen kaikki kortit ovat kunnossa, joten kantaa otetaan vain niihin kortteihin, joissa on epäkohtia tai jotain mikä pitää kirjata ylös.

Jos käytät Huoneet-näkymää, valitse tila kerrallaan klikkaamalla tilan nimeä (esim. Eteinen). Huoneet-näkymässä tilan nimen perässä oleva numero kertoo kuinka monta korttia kyseiseen tilaan on tehtävissä. Kun avaat kortin, sama tieto näkyy kortin alalaidassa. 

Huoneet näkymästä Huoneen valinnan jälkeen näytetään kaikkien pintojen sekä varusteiden Yhteenveto (kts. kuva alla). Tässä yhteenvedossa näytetään pinta-/varustekohtaisesti kyseisen pinnan kunto seuraavasti:

 • Vihreä = Kunnossa
 • Keltainen = Kulumia / Siivottava
 • Punainen = Kunnostettava / Rikottu

 

Yhteenvedosta yksittäisen pinnan/varusteen valinnan jälkeen avautuu itse tarkastuskortti. Tarkastuskortin ylälaidassa näkyy minkä huoneen (tilan) kortit ovat aktiivisena. Yhteenvetoon pääsee aina takaisin tarkastuskortin "Tarkastuskohteet"-napin kautta.

Kuva: Tarkastuskortti

Täytä tilan ominaisuudet. Valitse tilalle materiaali. Jos materiaalivalintoja on enemmän kuin 4, valitaan ne pudotusvalikosta. Jos aikaisemmilla huoneiston tarkastuksilla on jo valittu materiaalit, säilyvät valinnat myös uutta tarkastusta tehtäessä.

Voit myös lisätä kortille lisätietoja, jos huomaat puutteita tai muuta huomioitavaa.  Etene nuolinäppäimillä tai mobiilikäytössä pyyhkäisemällä kortilta toiselle.

Lähtökohtaisesti jokainen kortti on oletuksena OK eli kunnossa. Korteille lisätään siis tietoa vain siinä tapauksessa, että materiaalivalintoja ei ole tehty tai jos tila ei ole kunnossa.

Jos olet valinnut kortille materiaalin tai lisännyt lisätietoja ja tila on kunnossa, muodostuu kortin ylälaitaan maininta tallentamattomista muutoksista. Kuittaa muutokset kortin alalaidassa olevalla OK-painikkeella. Kuittaus siirtää käyttäjän suoraan seuraavalle kortille.

Jos et muista kuitata muutoksia ja yrität siirtyä kortilta toiselle, saat ilmoituksen tallentamattomista muutoksista.

Kuva: Tallentamattomia muutoksia tarkastuskortilla

Aina kun lisäät kortille joko materiaalin, tekstiä tai kuvan, pitää tiedot tallentaa kortin alalaidan painikkeilla OK, Siivottavaa, Kulumia, Kunnostettavaa tai Rikottu. 

Tarkastuskorteille voidaan lisätä valokuvia valitusta tilasta joko omalta työasemalta tai kameralla.

Kuva: Kuvan liittäminen tarkastuskorttiin

Valokuvia voidaan liittää tarkastukselle suoraan työasemalta (tallennettu aikaisemmin esim. omalle K-asemalle). Valitse kortilta klemmarin kuvake. Kuvake avaa erillisen ikkunan, jossa voit lisätä aikaisemmin ottamiasi valokuvia. Valitse Selaa ja valitse kuva yksi kerrallaan. Kun olet liittänyt kuvan, valitse Lataa, jonka jälkeen kuva latautuu tarkastuskortille.

Valitut kuvat tulevat näkyviin kortille. Tallenna kortin tiedot ottamalla kantaa kuntoon (OK, Siivottava, Kulumia, Kunnostettava tai Rikottu) ja jatka seuraavalle kortille.

Valokuvia voidaan ottaa myös kännykällä tehtäviin tarkastuksiin. Avaa tarkastuskortti ja valitse klemmarin kuvake.


Kuva: Tarkastuskortti mobiilinäkymässä, klemmarilla voidaan lisätä kuvia tarkastuskorttiin


Kuva: Tarkastuskorttiin voidaan tallentaa kuva tai ottaa videota. Toiminnot ovat laiteriippuvaisia ja kaikissa laitteissa ei näy kaikkia näitä valintoja

Ottamasi kuva tulee esikatseluun - muista vielä liittää se tarkastukselle nuolikuvakkeesta. Kun kuvan tallennus on tehty, näkyy kuvan vasemmassa laidassa vihreä kuittausmerkki. Sulje ikkuna. Voit myös ottaa useamman kuvan kerralla – muista vaan tallentaa ne kortille yksi kerrallaan. Sulje lopuksi ikkuna.

Tarkastuskortit

Tarkastuskortit –näkymässä kaikki tarkastettavat asiat (kortit) ovat allekkain. Samat kortit löytyvät molemmilta välilehdiltä eli ei ole väliä, kumpaa näkymää käyttää.

Kuva: Tarkastuslista

Valitse joko Tarkastuskortit tai Huoneet –näkymä ja ensimmäinen kortti, johon täytät tarkastuksen tietoja. Oletuksen kaikki kortit ovat kunnossa, joten kantaa otetaan vain niihin kortteihin, joissa on epäkohtia tai jotain mikä pitää kirjata ylös.

Jos käytät Tarkastuskortit –näkymää, etene korttilistaa alaspäin. Kaikki tilat kortteineen löytyvät peräkkäin.

Lähtökohtaisesti jokainen kortti on oletuksena OK eli kunnossa. Korteille lisätään siis tietoa vain siinä tapauksessa, että materiaalivalintoja ei ole tehty tai jos tila ei ole kunnossa.

Aina kun lisäät kortille joko materiaalin, tekstiä tai kuvan, pitää tiedot tallentaa kortin alalaidan painikkeilla OK, Siivottavaa, Kulumia, Kunnostettavaa tai Rikottu. 

Tarkastuskorteille voidaan lisätä valokuvia valitusta tilasta joko omalta työasemalta tai kameralla.

Valokuvia voidaan liittää tarkastukselle suoraan työasemalta (tallennettu aikaisemmin esim. omalle K-asemalle). Valitse kortilta klemmarin kuvake. Kuvake avaa erillisen ikkunan, jossa voit lisätä aikaisemmin ottamiasi valokuvia. Valitse Selaa ja valitse kuva yksi kerrallaan. Kun olet liittänyt kuvan, valitse Lataa, jonka jälkeen kuva latautuu tarkastuskortille.

Valitut kuvat tulevat näkyviin kortille. Tallenna kortin tiedot ottamalla kantaa kuntoon (OK, Siivottava, Kulumia, Kunnostettava tai Rikottu) ja jatka seuraavalle kortille.

Yhteenveto ja tilauksien (ilmoituksien) tekeminen

Kun kaikki huoneiston puutteet on kirjattu korteille, tarkista, että kaikki tilauksia vaativat tiedot (Siivottavaa, Kulumia, Kunnostettavaa ja Rikottu) ovat siirtyneet Yhteenveto-näkymään. Tilattavien tietojen lukumäärä näkyy Yhteenvedossa.

Kuva: Tarkastuksen yhteenvetoon koostetaan kaikki tarkastuslomakkeen poikkeamat

Tarkastuksen Yhteenvedossa on nähtävillä kaikki ne poikkeamat (Siivottavaa, Kulumia, Kunnostettavaa, Rikottu), jotka tarkastuslomakkeen korteille on kirjattu. Jokainen kortti näkyy omana tietonaan, joko punaisella pohjalla (Kunnostettavaa tai Rikottu) tai keltaisella pohjalla (Siivottavaa tai Kulumia). Korteille valitut materiaalit ja kirjoitetut lisätietotekstit näkyvät korteilla. Kaikilta korteilta vikailmoituksia (tilauksia) ei tarvitse tehdä.

Valitse ne kortit, joille teet vikailmoituksen. Tilaus-napin perään tulee valittujen korttien lukumäärä. 

Kuva: Tilaa-napin sisällä näkyy kuinka monta asiaa ollaan tilaamassa

Vikailmoitukselle tulee automaattisesti näkyviin huoneiston tiedot ja otsikko. Kuvaus-kenttään muodostuu tarkastuskorttien tila, materiaali sekä kirjoitetut lisätiedot. Kenttää voi myös muokata. Jos tietoja on enemmän, saa ne näkyviin skrollaamalla. Jos huoneistoon on tehty jo uusi vuokrasopimus, näkyy tarkastukselta uuden asukkaan tiedot, jotka voi lisätä Kuvaus-kenttään. 

Kuva: Tilauksen (vikailmoituksen) tiedot syötetään tällä lomakkeella

Valitse työnsuorittaja alasvetovalikosta (huoltoyhtiö, tekninen isännöitsijä). Työnsuorittaja-alaspudotusvalikkoon listataan oletuksena työnsuorittajat seuraavasti:

 • Oletusurakoitsijat (asetuksen mukaan voidaan määrittää näkyykö tämä osio)
 • Kohteen osapuolet, jotka ovat luotettuja kumppaneita
 • Oman yrityksen tiedot sekä kirjautunut käyttäjä
 • Oman yrityksen työnsuorittajat
 • Sopimusosapuolet (Etusivu / Sopimushallinta -työkalussa tehdyt kyseisen kohteen voimassa olevat sopimusosapuolet)

Työnsuorittajaa ei voi vapaasti hakea yritysrekisterin yrityksistä vaan työnsuorittaja pitää valita ylläolevien valintojen mukaisista yrityksistä.

Valitse työn kiireellisyys ja sisäänpääsy. Toivotun valmistumispäivän voi valita kentän perässä olevasta kalenterista. Vikaluokka on oletuksena Muuttokorjaus. Paina lopuksi Luo uusi ilmoitus –painiketta. Uuden vikailmoituksen luomisesta tulee vielä erillinen kuittaus. Kuittaa Sulje-painikkeella.

Kun vikailmoitus (tilaus) on tehty, saat sitä erillisen kuittauksen, valitut kortit muuttuvat harmaiksi ja korteille tulee ”Tilattu”-leima. Tilatut kortit lukkiutuvat ja niihin ei pääse enää palaamaan. Jos siirryt Huoneet/Tarkastuskortit –välilehdille ja etsit kortin, johon on tehty vikailmoitus, näkyy kortti myös täällä harmaana, eikä sille pääse enää lisäämään tietoja.

Kuva: Tilatuissa tarkastuskorteissa näytettän "Tilattu" teksti tilauksen tekemisen jälkeen

Tilausten jälkeen jäljelle jäävien korttien lukumäärä päivittyy Yhteenveto-otsikkoon. Jatka vikailmoitusten (tilausten) tekemistä muiden korttien osalta samoin kuin edellä. Kaikkiin kortteihin ei kuitenkaan tarvitse tilausta tehdä (kuten kortteihin, joihin on merkitty vain Kulumia).

Tehdyt tilaukset näkyvät Tampuurin Ilmoitushallinnassa sekä tarkastuslomakkeen Edelliset ilmoitukset –listalla.

Tarkastuksen lisätiedot

Tarkastuslomakkeelle voidaan syöttää myös lisätietoja koko huoneiston osalta. Eli asioita, joita ei ole kirjattu erikseen mihinkään huoneen kohdalle. Lisätietoihin on tarkoitus kirjoittaa myös markkinointiin tarvittavia tietoja, kuten että huoneistossa on takka, tai huoneisto on kahdessa eri tasossa ja tasot erottuvat muutamalla portaalla.

Kuva: Tarkastuksen lisätiedot

Tarkastuksen lisätietojen alla näytetään irtisanomiselta tuleva Muuton kuvaus sekä Muuton lisätiedot.

Varusteluettelo

Tarkastuslomakkeelta löytyy myös erillinen Varusteluettelo. Lataa-painike näyttää Tampuurin Varusteluettelon tiedot, jotka on syötetty classic Tampuurin puolella Kohderekisterissä. Sulje-painike sulkee listan näkyvistä. Jos varusteita ei huoneistolla ole, ei niitä myöskään ladata.

Kuva: Huoneiston varusteluettelo

Avainlainaukset ja niiden palauttaminen

Tarkastuslomakkeen Avainlainat -osiossa (näkyy vain silloin, jos avainhallinta on käytössä) näkyy kaikki vanhojen asukkaiden avaimet ja jos avaimia ei ole vielä palautettu, voidaan avainpalautukset tehdä suoraan Päätä-nappia painamalla. Tämä mahdollisuus on tehty niitä prosessimalleja varten, jossa tarkastaja ottaa vastaan avaimet kentällä. Toki toimintoa voidaan käyttää myös muissa prosessimalleissa, mutta alkuperäisesti avainlainojen palauttaminen suoraan tarkastuslomakkeen kautta on tehty kenttätyön näkökulmasta.

Tarkastuksen liitteet

Tarkastukselle voidaan syöttää liitteitä, jotka koskevat koko huoneistoa/tarkastusta. Näin ollen ne eivät liity mihinkään yhteen tiettyyn huonetilaan. Valitse Lisää liite, jollon avautuu erillinen ikkuna liitteiden lisäämiseksi.

Kuva: Tarkastukselle lisätyt liitteet ja Liisä liite -toiminto

Pidätystiedot

Tarkastuksella näkyy myös kohta Pidätystiedot, jotka tarkastaja täyttää tarvittaessa. Pidätystietoihin merkitään palautetut avaimet sekä mahdolliset asiakkaalta laskutettavat tiedot. Jos laskutettavaa on enemmän, voidaan tietoja yhdistää. 10.4.2018 tehdyn päivityksen jälkeen vakuuden pidätystietoja ei tarvitse enää erikseen tallentaa vaan tiedot tallennetaan automaattisesti.

 

Kuva: Tarkastuksessa voidaan ottaa kantaa myös pidätystietoihin

Edelliset tarkastukset

Tarkastukselta pääsee avaamaan kaikki kyseisen huoneiston edelliset tarkastukset. Lataa-painike listaa kaksikymmentä (20) viimeisintä tehtyä tarkastusta (ennakko- ja muuttotarkastukset sekä määraäikaistarkastukset). Tarkastukset aukeavat klikkaamalla tarkastuksen numeroa ja avautuvat erilliselle välilehdelle. Jos huoneistoon ei ole tehty aikaisemmin tarkastusta, ei tietoja tällöin ladata näkyviin. Sulje-painike sulkee listauksen.

Kuva: Kyseiseen huoneistoon tehdyt edelliset tarkastukset

Loki

Myös tarkastuksen Loki-tiedot ovat nähtävillä. Lataa-painike listaa tarkastuksen Loki-merkinnät esim. virhetilanteiden selvittämiseksi. Sulje-painike sulkee tiedot pois näkyvistä.

Kuva: Tarkastuksen tapahtumat, eli loki

Edelliset ilmoitukset

Tarkastukselta on mahdollista tarkistaa myös huoneistoon tehdyt Vikailmoitukset. Lataa Edelliset ilmoitukset –lista. Näkymään listautuu kaksikymmentä (20) viimeisintä vikailmoitusta. Ilmoitukset avautuvat omalle välilehdelleen ilmoituksen ID-numeroa klikkaamalla. Jos huoneistoon ei ole tehty vikailmoituksia aiemmin, ei tietoja tällöin ladata näkyviin. Sulje-painike sulkee listauksen.

Kuva: Lista huoneistoon tehdyistä ilmoituksista

Karttanäkymä

Tarkastuslomakkeella näytetään myös Googlen karttanäkymässä kohteen sijainti. Kartta toimii kuten Googlen kartat yleensä.

Vikailmoituksen tekeminen ohi tarkastuksen

Tarkastuksen kortilta (yksittäiseltä pinnalta tai varusteelta Yhteenveto-välilehdellä) voi tehdä vain yhden vikailmoituksen (tilauksen), kun kortti menee lukkoon ensimmäisen tilauksen jälkeen. Joskus kortti saattaa kuitenkin sisältää useampaa tietoa ja tilattavaa saattaa olla tilan kahdelta eri taholta, huoltoyhtiöltä sekä tekniseltä isännöitsijältä. Tällöin toinen vikailmoitus tehdään kortilta ja toinen ohi tarkastuksen.

Kun kortilta on tehty ensimmäinen vikailmoitus, valitaan tarkastuslomakkeen ylhäältä erillinen Ilmoitus-painike toisen vikailmoituksen tekemistä varten.

Kuva: Uuden ilmoituksen tekeminen ohi tarkastuskorttien

Vikailmoitukselle tulee automaattisesti näkyviin huoneiston tiedot. Lisää tilaukselle otsikko ja kuvaus. Valitse työnsuorittaja alasvetovalikosta (huoltoyhtiö, tekninen isännöitsijä). Valitse työn kiireellisyys, sisäänpääsy ja vikaluokka. Toivotun valmistumispäivän voi valita kentän perässä olevasta kalenterista. 

Paina lopuksi Luo uusi ilmoitus -painiketta. Myös ohi tarkastuksen tehdyt ilmoitukset näkyvät Tampuurin Ilmoitushallinnassa sekä lomakkeen Edelliset ilmoitukset -listalla.

Tarkastuksien tilat/vaiheet

Avoimelle tarkastukselle voidaan lisätä perustietoja (tarkastusajankohta, asuttamispäivä ja tarkastajan vuokra) sekä lisätietoja, ilman että tarkastuksen tila muuttuu. Tiedot tallentuvat lomakkeelle, mutta eivät muuta tarkastuksen tilaa. Heti kun tarkastuslomakkeelle tallennetaan yksikin tarkastuskortin tieto, muuttuu lomake automaattisesti Kesken-tilaan.

Kuva: Avoin-tilassa oleva tarkastus ja Kesken-painike

Jos tarkastuslomakkeelle halutaan kirjata lisätietoja ja tallentaa lomake Kesken-tilalle (ei siis haluta, että se jää Avoimeksi), valitse lomakkeen ylälaidasta Kesken-painike. Painike muuttaa tarkastuslomakkeen tilalle Kesken. Tarkastuslomake löytyy edelleen omalta Tarkastukset-välilehdeltä.

Jos huoneiston havaitaan tarkastuksella olevan sellaisessa kunnossa, että sitä ei saa vuokrata eteenpäin, asetetaan huoneisto Markkinointikieltoon. Kun tarkastus on keskeneräinen (Kesken-tilassa), on se mahdollista siirtää Markkinointikieltoon. Kirjoita tarkastukselle Lisätiedot –kohtaan selvitys asunnon kunnosta ja markkinointikieltoon asettamisesta ja valitse Markkinointikielto –painike. Tarkastuksen voi muuttaa Markkinointi-tilasta takaisin Kesken-tilaan Kesken-nappia painamalla. Samalla on myös mahdollista tehdä ilmoitushallinnan ilmoitus halutulle osapuolelle, jotta tämä kyseisen huoneiston markkinointikielto-tieto näkyy myös ns. tehtävänä ilmoitushallinnassa.

Kuva: Kesken-tilassa oleva tarkastus ja Markkinointikielto-painike

Kun tarkastaja on käyttänyt kaikki huoneistotarkastuslomakkeen tiedot ja tarvittavat tilaukset on tehty, kuitataan tarkastus tehdyksi. Valitse Tehty-painike. Tarkastus muuttuu Tehty-tilaan ja siirtyy isännöitsijälle. Tarkastus poistuu tarkastajan omalta seinältä Tarkastukset-välilehdeltä ja siirtyy isännöitsijän omalle seinälle (jos näin on määritetty Tampuurin asetuksissa).

Kun tarkastajan osalta kaikki on valmista, voidaan tarkastus kuitata Tarkastettu-tilaan Tarkastettu-nappia painamalla. Painike muuttaa huoneistotarkastuksen tilaan Tarkastettu ja lomake sulkeutuu. Samalla tarkastuslomakeen kaikki tiedot lukitaan ja tarkastuslomakkeen tietoja ei enää pääse muokkaamaan silloin kun tarkastus on Tarkastettu-tilassa. Toiminto siirtää käyttäjän Omat Tarkastukset –listalle ja tarkastettu lomake poistuu Oman seinän Tarkastukset-listalta (koska omalla seinällä ei näytetä kuin aktiivisia tarkastuksia).

Kuva: Tehty-tilassa oleva tarkastus ja Tarkastettu sekä Laskutettava -napit

Alla vielä yhteenveto tarkastuksen tiloista:

 1. Avoin; tila, missä uudet tarkastukset ovat, kun ne on muodostuneet järjestelmään
 2. Kesken; tila, mihin tarkastus siirtyy heti kun tarkastuksella tehdään yksikin tallennus. Avoimen tarkastuksen voi myös siirtää suoraan Kesken-tilaan.
 3. Markkinointikielto; tila, joka on erikseen asetettu tarkastuksella, indikoi sitä että asunnossa on havaittu jotain sellaista ettei asuntoa ole syytä markkinoida asukkaille
 4. Tehty; tila, jossa tarkastuslomake on täytetty, mahdolliset tilaukset tehty ja jossa tarkastus jää odottamaan loppukommentteja asukkaan poismuuton jälkeen
 5. Laskutettava; tila, joka valitaan erikseen, kun tarkastukselle on merkitty pidätystietoja esim. avainten sarjoituksen vuoksi. 
 6. Tarkastettu; tila, jossa tarkastus on lopullisesti Valmis.

Kuva: Tarkastuksien tilat ja prosessi